söndag 15 januari 2012

Ute och dansa

Vi pratade om att gå ut, jag och en kompis. Det var inte säkert att han skulle komma med, egentligen ville han ha en kompis till med, men han hade förhinder. Därför bestämde han sig i alla fall för att det fick bli ett nej.

Jag måste i alla fall till stadens nattklubb för att lämna bilen åt M som jobbade. Så jag bestämde att om jag hittar någon bekant så kan jag bli en stund. Jag hittade en bekant, en gemensam vän till mej och M, eller, egentligen är det hans vän. Och min bekant.

Nå, det blev en massa prat om bland annat presidentvalet, inte det finska utan i USA, jag bryr mej inte så mycket om politik och har inte brytt mej om presidentvalet i endera länderna, vilket jag nog förstod på honom att jag borde skärpa mej. Hm. Sen fick jag lite träningstips, en gratis drink och massage. Inte illa för några timmar i Casinot! Vad fick han? Ingenting konstaterade han. Fast det var väl värt en del för mej att stå ut med honom, tyckte han.

Jag ville till slut ändå dansa. Fast dansgolvet var tomt, inga bekanta där inte. Och jag kan inte säga att jag gillar att dansa när man plötsligt har killar som visar sin uppskattning och vill dansa nära. För jag vet rent ut sagt inte vad de vill. Förr brydde jag mej inte. De fick dansa så nära de ville, jag kunde koppla bort och tyckte att det var kul. Men det var när jag var tillsammans med en man som inte tyckte om att dansa. Den jag är tillsammans med nu gillar att dansa! Så det är honom jag vill dansa med! Jag vill inte dansa med någon annan! Jo, vänner går bra att dansa med, för de vet jag var jag har. De vet, i alla fall borde veta, att jag är i en relation, så därför borde de veta var de har mej och inte försöka med något annat. Jag litar på vänner, jag litar inte på främlingar.

Sen vet jag att ett långdistansförhållande aldrig är enkelt. Hur skulle han känna sig om han vet att jag dansar med en massa killar på dansgolvet? När han inte vet vilka killarna är, han kan inte se mej när jag berättar, eller om någon annan berättat för honom.... Jag vill inte dansa med de jag inte känner mej bekväm med att dansa med. Så enkelt är det.

Känslan är ny för mej. Att jag väljer att inte dansa, för att jag inte vill. För att jag inte vill att någon annan kille rör mej. Kanske är det annorlunda när han är här. Kanske jag är mer avslappnad då....kanske inte....det återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar