torsdag 12 november 2009

Jeeeeeee!!! Napp :D En arbetsplats har hört av sig!!

Okej, en vecka arbetslös jämt nu alltså :) Och jag tycker det känns som eeevigheter! Hur som helst så jag jag ju i alla fall fått något gjort :p

Idag har jag varit ute och flängt igen. Först möte med arbetskraftsbyrån. Så vakna kl. 8 och iväg till mötet. Först via el-giganten för att fixa en grej åt en kompis. Sedan iväg. Var via presenter och sånt butiken och kollade att de har fått in mina favorit tomtar i år igen <3 :) Borde kolla ekonomin om jag ska köpa någon i år, de är inte billiga! Nog någå design stuff, typ.

När klockan närmade sig halv 10 så styrde jag kosan till arbetsförmedlningen. Jag var ändå ca. 10 minuter för tidigt, men fick komma in direkt! Alla mina arbetsintyg blev kopierade, sen diskuterade vi lite vad jag behövde fylla i och lämna in till a-kassan (eller vad det nu heter) för att få mina pengar. Men som jag räknade ut igår så ska jag inte få något före i mitten av december. Mina semesterdagar tar slut 9.12. och sedan 7 dagars karens på det, så 16.12. tidigast, så ska det behandlas också. Så jag ser väl inga pengar det här året hur som helst.

Frågade lite om hur det är om jag skrivet en bok, om det ska dokumenteras. Men hon visste inte riktigt hur det sku vara med den saken, jag fick lite ställen jag kunde kolla upp sådant. Det hon inte visste var om författare räknas till egenföretagare och hur det är med skatten. Men vad jag gör på min fritid är upp till mej, det är först sen OM jag börjar tjäna pengar på boken som det blir aktuellt.

Efter att jag var klar med mötet styrde jag stegen mot bokhandeln, tänkte titta om de har något roligt papper till salu, eller, flera olika roliga papper skulle vara kul :) Jag parkerade utanför en färg och tapetbutik. Hm, tänkte jag, för jag har faktiskt varit påväg till en annan kakel, färg och tapet affär för att höra om de har gamla tapetprover eller tapetböcker. Så jag tänkte att "what the h*ll" egentligen och stegade in. Jag väntade på min tur och ställde min fråga. Tyvärr, de hade inte, de hade de senaste 3 dagarna delat ut de tapetböcker som hade gått ur sortimentet, MEN de har tapetrullar! ....öh...okej, tänkte jag. Försäljaren stegade iväg upp för trappan och jag efter, där plockade han fram en rulle, vackert blå, sedan en grön och en röd. En ljusblå/blå och en grå och vad den sista nu har för färg. Jag frågade sedan på nytt att det var säkert att de inte behöver dem och att han inte ska ha något för den? Nej nej, det är skräp för dem! Jag tackade så mycket och förde ut mitt "skräp" till bilen :) Lycklig över mitt fynd!

Sedan åkte jag till en annan bokhandel och hämtade boken jag beställt. Den hade kommit, så nu är det bara att skicka iväg den till sin nya ägare :) Om ägaren inte gillar boken ska jag be att få den i julklapp! För jag är egentligen lite fundersam om det är en bok "ägaren" kommer att gilla eller om det är en bok som inte blir så väl omtyckt. Själv älskar jag den! Och vad är bättre än att köpa en bok åt någon annan som är så bra som denna!!

Med boken under armen stegade jag till bilen och sedan styrde jag stägen mot den andra kakel, färg och tapetbutiken. Fick stå i kö vid ett rödljus och när jag kommer fram har de inte tapetböcker åt mej och de har inte samma service. Så som helhet fick jag ett dåligt intryck av själva resan och har inge planer på att återkomma efter någon vecka för att försöka igen (vilket ho sa att jag kan göra). Försökte få tag i kompisen som skulle ha grejen jag inskaffat, men han slog luren i örat på mej! Ja om det ska vara på det viset så behöver jag inte prata med honom! Tänkte jag :) Sen körde jag iväg från butiken, fick stå i kö vid rödljuset, dagdrömde och tänkte missa att det blev grönt, körde sedan hem utan att tänka på att jag bestämt träff med en kompis i stan och att jag lovat ringa sambon innan jag körde hem så att jag skulle kunna handla....

Jaja....sambon sa att vi kan handla senare och kompisen träffade upp mej hemma, så det löste sig :) Sedan frågade han om jag ville äta lunch. Varför inte, jag hade inte ätit. Det blev dagens lasagne. Han hade sonen med sig, och sonen gillade också lasagnen :) Samt brödet jag åt till! Själv blev jag mätt fast jag delade mat med en 1½ åring ;p

Sedan skulle en bilstol lämnas tillbaka, så vi åkte söder om stan, sedan skulle lampor skruvas ner i gamla lägenheten, så han frågade om jag hade något annat för mej eller ville följa med. Jag ringde sambon och frågade om vi hade några andra planer, vilket vi inte hade, så jag åkte iväg ca. ½ timme från stan. Sonen somnade på vägen, men vaknade när vi var framme, hade inte fått sova helt tillräckligt, så han var lite grinig. Och man blir INTE gladare av att ena tossan bråkar när man ska sätta den på foten :/ Nej då blir man RIKGIT ARG!!! Så han var grinig, trött och arg! En väldig dålig kombination när man är 1½. Men det var lite skoj att gå på gräset ute och att gå upp för trappan själv. Att inte få gå upp och ner för trapporna konstant gör att man också får ett raseriutbrott!

Hur som helst, lasta allt i bilen som ska med, en arg unge, för han VILL köra bil, han vill INTE sitta i barnstolen! Men man kan inte få som man vill. Han får i alla fall en flaska med saft att suga på så han är tyst en stund :) Väl i nya lägenheten ska alla saker med, ungen också. Han vill gärna gå i vattenpölen, det får han inte så han är arg, jag bär upp honom för trapporna och sen är han glad, men han är nöjd med att bara stå på stället och har inga planer på att gå hem. Efter en stund ångrar han sig, efter att jag lyft honom och gått två-tre steg i riktning mot dörren :) Byte av blöja står på schema! Sen blir man lite gladare :) Och med mat i magen så är man på prima humör! Men fortfarande trött, och är man trött så är man grining :P Så när vi ska åka iväg igen, så vill han inte komma med, han är nöjd med att stå och se på pappa som går till bilen. När jag ska ta sonen i handen så blir han arg och ska inte gå eller stå alls, så jag håller honom i båda händerna, ibland kapitulerar han lite och går några steg, men oftast är det bara fel. Men när vi kommer till bilen så ska han dit i alla fall xD Hehe.

Svårt när man är liten :) Och inte blir det lättare när man är stor! Nej, då kommer arbetslöshetsnämnden och kräver en på en massa pappersarbete :/

Hur som helst, på väg tillbaka hem till mej så får jag ett telefonsamtal. Från den ena arbetsplatsen jag sökt till. De håller på att gå igenom ansökningarna och skulle villa träffa mej personligen, om det går bra. Jo, det går riktigt bra! Svarar jag! Vi bestämmer en tid och en dag och så ger hon mej vägbeskrivningen :) Borde kanske roa mej med att åka ut dit för att titta. Får jag jobbet blir det en färdväg på ½ timme till jobbet och ½ timme hem! Men bara jag har ett jobb så ör det väl bra :)

3 kommentarer:

  1. Bilder på stenarna kommer imorgon, har ingen orka att sitt här och dega :)

    SvaraRadera
  2. Hoppas du får det! En halvtimme är väl inte så farligt mycket, om det är heltidsjobb? Säger jag som är uppvuxen mitt i ingenstans, men det är ju du också ;)

    SvaraRadera
  3. Hehe ;) Jodu, nog e jag uppvuxen i ingenstans alltid xD

    20 minuter tar det till arbetsplatsen :) OCH JAG FICK JOBBET :D :D :D :D :D

    SvaraRadera