torsdag 31 januari 2013

Varför är det okej??

Hur kan det vara okej att pojkar spionerar på tjejer när de är på toaletten? Var det inte den värsta mardrömmen när man var barn? Att pojkarna skulle komma in på omklädningsrummet när man duschade eller på toaletten? Varför ska den rädslan få förlöjligas på det sättet?

Ska det vara RÄTT?

Jag mår inte dåligt av bilden. Hur skulle jag kunna må dåligt av den, det är ju ett skämt...men jag gillar inte att den exponeras på detta sätt på en skola!

Samma finns ju i otaliga filmer! ....VUXEN filmer! Polis skolan till exempel, när Mahoney står och kollar in i kvinnornas dusch.

Men det som gör mig riktigt förbannad, är när det finns en flicka på 14 år, som har reagerat på bilden. Hon har vågat stå på sig och uttryckt sin åsikt. Hon har vågat, trots att hon vet att hon kommer att ha så många mot sig....Och HON pekas ut av skolan på det mest fula sätt man man tänka sig! Det har på LÄRARNAS initiativ gjorts en enkät var man fick säga sin åsikt om målningen i fråga. Svaret i den, som föll till skolans fördel, hängdes på väggen intill övriga artiklar och komentarer från tidningar och internet.

VAD GER DET FÖR SIGNAL?? "Ha för fan inte en annan åsikt än alla andra för då kommer vi alla att ha häxjakt på dig och korsfästa dig som exempel för alla andra att inte ha en egen åsikt!"

FY FAN!! Stå på dig Astrid! Du har rätt!! Skolan har fel! Det är inte rätt att kränka och hänga ut en elev så som de har gjort för att de uttrycker sin åsikt! Att förstora upp ett skämt och trivialisera sexuella trakaserier på detta sätt för barn som ännu inte är fullärda i vad som är okej och vad som är trakasserier... jag finner inte ord....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar