Som förrätt var det i alla fall Skärgårdstallrik, vilket betydde kräftsrömming, löksill, kallrökt lax och potatissallad. Jag brukar inte annars gilla sill, men det var faktiskt en god sill :) Kallrökta laxen och sillen bytte tallrik med varandra, så jag fick lite mer sill :)
Som förrätt, är det som syns på bilden här ovan, kalvyttrefilé med rödvinsås, sallad på sommarens primörer och färsk potatis. Riktigt gott! Passade superbra med vinet! Vinet passade bra till förrätten också, tyckte jag, fast det var rekomenderat ett vitt till den.
Sista dagens middag hade jag ju glömt kameran i hytten! Men DÅ kom jag i alla fall på att jag skulle fota förrätten direkt när den landande på bordet :) Nå, jag fick ju inte göra det! Klart att jag skulle ha kunnat springa upp efter kameran....men det tänkte jag inte göra :p Mat mat mat! Var så hungrig så det var inte klokt :) Med all mat vi hade ätit på resan kan jag inte förstå att jag någonsin sku vara hungrig igen! Konstigt nog blir jag det i alla fall några gånger till dagen ;)
Vi fick i alla fall till förrätt Räkröra, tunnbrödsrulle med lax, renstek på kavring toppad med sikrom. Min bordsgranne skrapade över sikrommen på min tallrik, för han hade för sig att jag gillade det. Det gör jag inte! Men jag kan stolt säga att jag fick i mej både min och hans sikrom :D Jag åt det tillsammans med räkröran, då var det helt bra :) Förrätten överlag var god! Tunnbrödsrullen och räkröran var nog min favorit :D
Till varmrätt fick vi helstekt oxfilé med persiljestekt svartrot och örtagårdssås. Nu vet jag att jag har skrivit att vi fick in potatis till fisken i en skilld skål, men nu är jag osäker på till vilken dag potatisen kom ut extra....säkert inte livsviktig information att få potatisskålen till rätt dag :)
Hur som helst så funderade jag och resten av borde VAD svartrot är för något? Jag har aldrig hört det förr och ingen i bordet visste heller vad det var. In kom i alla fall köttet fint upplaggt på vad som såg ut som sparris. Efter att ha smakat på "sparrisen" kom vi så småning om fram till att det måste vara den som är svartroten. Den var ljus till färgen, men hade en svart kärna i mitten, och smakade himmelskt gott :) Om jag sku kunna tillaga svartroten så så skulle jag köpa den på en gång! Måste bara hitta ett recept med svartrot först så kan jag pröva sen :p Köttet var ju också bra! Och såsen var fantastisk!
Till efterrätt fick vi björnbär och hallon med marcarponecrème. Min bordsgranne tyckte ju förstås att det var bara bär, så han ville inte ha, jag åt gladeligen upp hans också, men tvingade honom i alla fall att smaka på mascarponecrèmen. Jag älskar björnbär :) Det var en riktigt bra eftrerrätt!
Härligt att någon gång få riktigt bra service! Vår servitör var supertrevlig! Det var ju en kvinna så det heter väl servitris. Men i alla fall, hon lärde oss några viktiga saker. Man sätter aldrig servetten på tallriken! Antagligen för att det är svårt för servitörerna/servitriserna att hämta bort tallrikarna, men det kan ju vara en etikettgrej också, det fick vi inte förklarat.
Sedan får man aldrig vissla på ett fartyg! För när man visslar på ett fartyg så dör en sjöman någonstans i världen.'
Tänk på det nästa gång du känner för att vissla på ett fartyg!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar