
Det finns ännu fyra recept till under, utan bild:
Exotisk isdrink
75 cl citronvodka
1 burk kokosmjölk
1 burk koncentrerad ananasjuice
saft från fyra citroner
Blanda ihop allt i typ en glasskål och frys in.
När den frusit - ta några klickar av isblandningen och blanda med sprite eller motsvarande
Mojito
några kvistar färsk mynta
2 cl pressad limejuise
2 cl sockerlag
4 cl vit rom
sodavatten
garnera med en myntakvist
krossad is
Muddra några kvistar färsk mynta med pressad limejuice, sockerlag och vit rom. Fyll upp glaser med sodavatten och fyll upp med krossad is. Garnera med en myntakvist. Går utmärkt att göra även utan rommen och kallas då virgin mojito
Bål Åla Peräjävaara
3 dl svartvinbärste
1 dl socker
2 dl koncentrerad appelsinjuice
1 del koncentrerad citronjuice
4 dl vatten
35 cl vodka
Päroncider
Koka en lag av svartvinbärste och socker. Låt svalna. Blanda koncentraten, vatten och vodka. Sätt blandningen i frysen och låt frysa i 3 till 4 timmar. Vid servering blanda en del isdrink med en del päroncider. Drinken ska vara frostsimmig.
Rock Island
1 klyfta Nachi-päron (ett asiatiskt äpplepäron)
10 cl Pera Frutta/annan juice
6 cl päronkonjak
1 skvätt sourmix
krossad is
Kör alla ingredienser i en mixer. Fyll ett rockglas med iskuber eller krossas is. Fyll upp och garnera eventuellt med en bit Nachi-päron. Servera med sugrör.
Det framkommer inte, men detta är rivet ur ålandstidningen
SvaraRadera