torsdag 21 maj 2009

Bilder tagna under en promenad




Jag tog min kamera med mej på en promenad och passade på att ta en massa bilder av naturen, främst blommor, därför har jag nästan bara blommor i det här blogg inlägget :)








Jag älskar att ta närbilder av blommor ich växter! Närbilder gillar jag så där annars också, ju närmare desto bättre :) Tycker jag. Fast visst finns det tillfällen då helheten blir bättre lite längre ifrån, annars får jag ju bara en massa detaljfoton.







Att fota den lilla kvisten med små löv var svårt! Min kamera ville prompt fokusera på huset i bakgrunden! Jag försökte flera gånger, jag har autofokusering på min kamera alltså. Visst kan jag koppla bort den, i alla fall tror jag det, men då måste jag kanske vara lite duktigare än jag är nu.... Jag löste autofokuseringsdilemat med att vända kameran mot trädstammen och låta kameran fokusera det, sedan vände jag kameran mot kvisten innan jag tryckte av :) Jag gillar resultatet!!






Jag hittade hela hav av vitsippor, med små öar av gulsippor, dem ville jag ha att se ut som om de fortsätter i oändlighet, så här tog jag inte bara närbilder. Men det finns av dem också förstås :)








Fast lite mäktigare ser det ut när sipporna ser ut att täcka hela marken. Och det gör de i verkligheten också! Hela hav av sippor, hela skogsgläntor täckta :)


Våren är en fin tid att fotografera på! ...fast det är alla tider på året, bara man inte vill fota blommor ute på vintern så :P För det går ju inte på dessa breddgrader i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar