måndag 8 juni 2009

San Medín



Cabernet sauvignon. The origins of San Medín. San Medín, a wine whose name honours the patron saint of farmers, represents the fusion of two cultures separated by sea and time. Spanich culture marked by faith, and Mapuche culture defender of its cults and traditions, depicted on the ancient Mapuche calendar whose cardinal points signal: Air, Wather. Fire and Earth.

Seving suggestions: Ideal with cold cuts and sausages, grills and meat dishes. Serve at 18°C

Agening: Aged for over 6 months in American oak barrels. Exellent potential over the next 5 years.

Tasting notes: Intense ruby colour. Exquisite aroma of wild berries and spices over a rich background of leather and liquorice. The fruit tannins and vegetable notes stand out on the plate.


Jag tog med mej ett vin när jag skulle hem och hälsa på familjen. Det är ett cabernet sauvignong och jag har fått för mej att det skulle passa bäst till kött.

Nu blev det så sent innan vi öppnade flaskan så vi åt igen mat till utan drack det som sällskapsvin.

Det fungerade bra som sällskapsvin! Men då ville vi inte ha så många glas, det räckte bra med de 1½ glas som flaskan gav oss.

Vinet var lent, men ändå strävt. Måste verkligen få ord för hur ett vin är för att jag ska kunna förklara hur det är på riktigt.

Jag tycker att vinet skulle passa perfekt till kött, vilket det redan står på flaskan :) Synd att vi öppnade flaskan så sent, då vi inte ville äta mer. Men min syster smakade på att kombinera vinet med rabarberkaka. Det passade förvånadsvärt bra!

En åsikt var att vinet inte alls ändrade i smak, men jag tyckte att smaken blev starkare eller fylligare.

Ett vin jag kan rekomendera! Enkelt att dricka, inte för strävt på tungan. Det här år ett vin jag gärna vill ha hemma ifall att det kommer objudna gäster på middag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar